-->

2015. július 28., kedd

Kritika #2 - New Beginning

                                                          

                                                            Lena T. Mittson- New Beginning
Heyho!
Az első kritikámmal érkeztem! Mivel a részek nagyon hosszúak voltak és alapból, ha két részt elolvastam, rögtön négy lett belőle (a kettős szál miatt) így arra jutottam, hogy csak a prológusról+ az első részről írok kritikát. A rendszer ezentúl úgy lesz, hogy az alap az prológus és az első rész, de, ha valakinek fontos, akkor max. tíz részig lehet kérni. Ez azért van, mert rengetegen kértek véleményt, és gyanítom egyikőtök sem szeretne rá heteket várni, ezért született meg a rendszer. Remélem ezzel senkinek sem okozunk lelki károsodást! :)

Design: Amikor megláttam a kinézetet rögtön egy könnyed, aranyos kis sztorit képzeltem el, kutyusokkal, tánccal, szerelemmel és a reggelek elengedhetetlen kiegészítőjével: a kávéval. Igen... Ezután elolvastam a fülszöveget, és az volt az első gondolatom, hogy bár ne tettem volna. Picit illúzióromboló volt elolvasni azon katasztrófák sorozatát, amik szegény Grace-el történtek. A fejlécen minden rajta van, aminek rajta kell lennie, kivéve a legfontosabbat: a címet! Hová lett? Megette a kutyus. Persze, van ott valami, de amikor kezdtem a kritikát, majdnem a fejlécen szereplő tőmondatokat írtam. Ennek ellenére maga a design tetszik, bár a sztori kezdeteihez (értsd: amit először lát meg a kritikus) nem éppen illik. Ha ezt külön pontozni kell, azt mondom, nagyon tetszik ez a "kevesebb, több" elmélet, és biztos vagyok benne, hogy a lány sorsa jobbra fordul, így már passzolni fog a történet és a kinézet. 

10/8.5 - Ez jónak számít! ;)

Ötlet: Most erre mit mondhatnék? Rengeteg blog kezdődik tragédiával és fejeződik be hepienddel. Ezzel szemben a tiében megvan a plusz. Nem a szenvedésről szól, hanem arról, hogy új életet kezdenek. A fülszöveg alapján az előzmények picit klisések, de a töltelék érdekesnek tűnik. Ami nagyon tetszik:  Akkor kezdjünk neki az olvasásnak!
10/8 

Helyesírás: Nagyon jó a helyesírásod/szókincsed, ha nagyon figyelnék, még akkor sem vagyok benne biztos, hogy találnék hibákat. Ugorjunk szerintem! ;)
10/10

Leírások: Remek érzéked van ehhez, ez teszi színessé és igényessé a blogodat. Őszintén? Kellemesen csalódtam! Perfektül szemlélteted a helyzetet párbeszéd nélkül is, egyszóval ilyennek kéne lennie minden blognak! 
10/10

Szereplők: A karakterek jól fel vannak építve, csak egy bajom van: miért kell ebbe a történetbe is egy szoknyapecér perverzfiú ötven árnyalata? Tök jó, ez a csipkelődés, meg minden, de nem az első részben. Az meg, hogy apukája még buzdítja is a csajt... nem tudom, de szerintem a lányos apukák 90%-a, ha meglátná, hogy a szomszéd fiú... khm flörtölget a lányukkal, gépfegyverrel kergetnék meg a csődörpalántát. :D Ezzel szemben tetszettek ezek az élcelődős párbeszédek. 
10/9

Észrevételek: A történet nagyon gyorsan halad. Elhiszem, hogy a könyöködből is az újabb és újabb ötletek ömlenek kifelé, de lassíts! Nem elég életszerű az egész. Éppen, hogy csak beköltöztek, sőt még be sem költöztek, és máris kávéházat vesznek? Ha ez van az első részben, mi lesz a másodikban? Eljegyzési party? Apuka új felesége? Esküvő? Ha ilyen tempóval haladsz, egyszer kifogysz, majd már a tizenvalahanyadik résznél már meg is öregedtek a szereplők!

Összkép: Nagyon tetszett a blog azon része, amit olvastam, örömmel tölt el, hogy vannak még olyanok, akik becsülettel leírnak több száz szót, ráadásul két szálon, tehát duplán. A hibákat már az észrevételekben leírtam, most szeretném a jóval zárni. Néztem a feliratkozóid számát, és le a kalappal előtted, amiért ennyi érdeklődővel is szívesen megosztod, amit alkotsz. Sok szerencsét kívánok a továbbiakhoz, és nagyon remélem, hogy a véleményem hozzájárult a blogod fejlődéséhez!

Összesen: 50/45,5
Blogod kiváló minősítést kapott!






1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm a kritikát. :) Igyekszem a tanácsaidat megfogadni, még egyszer köszönöm. :)
    Üdv: Lena

    VálaszTörlés

Minden jog fenntartva! Lopásért következmény jár! Sunlight Team